Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Zsírégető étel az, amit nem eszel meg!

Töménytelen mennyiségű diétát lehet találni az interneten, ami zsírégető ételeket, italokat hirdet az egyszerűbb utat kereső emberek számára. Itt az ideje, hogy belássuk, amit remélem a szíve mélyén mindenki tud, hogy ez bizony átverés.

Negatív kalóriás ételek? Nane!

Az egyik kedvencem ezek közül a negatív kalóriás étel, melynek ez a pontos definíciója:

„A negatív kalóriás ételek titka abban rejlik, hogy igen alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, így szervezeted több energiát fordít feldolgozásukra, mint amennyit általuk nyersz. Nem beszélve arról, hogy számos más jótékony tulajdonságot is magukénak tudhatnak.”

Ide sorolják a spárgát, spenótot, áfonyát, ananászt, zellert, paprikát, brokkolit, fejes salátát, papayát, sárgarépát, almát, citrusféléket, uborkát, mangót, málnát, fahéjt, mogyoróféléket, lencsét, fokhagymát, sütőtököt, stb.

Hűha. Ez azért fáj. Először is gondoljunk bele. Ha negatív kalória lenne, azaz több energiába kerülne a megemésztése, mint amennyi a kalória tartalma az adott ételnek, akkor ha csak pl. lencsét vagy uborkát ennél egész nap és mindennap akkor éhen halnál? Hát ezt kötve hiszem. Ez a fogalom önmagába hülyeség. Ilyen nincsen, tehát ezt felejtsétek el.

Egyébként a lencse pont, hogy nem diétás, mert magas a szénhidrát tartalma. Igaz, egészséges és testépítők is rendszeresen fogyasztják, a magas fehérje tartalma miatt, de csak tömegnöveléshez. A mogyorófélék is egészségesek, mert sok jó zsírsavat tartalmaznak a szervezet számára, de túl sokat nem szabad enni belőlük sem, mert hizlalnak.  A fahéj meg fűszer, amiből igen csekély mennyiség is elég az ételbe. Kötve hiszem, hogy ebben a formában bárki képes megenni annyit belőle, ami elősegíti a fogyást. Egyébként vannak olyan táplálék kiegészítők, amik fahéj kivonatot tartalmaznak. Sőt egyéb kivonatúak is vannak, pl. spenót kivonat. A spenót tény hogy egészséges és diétás étel, de egyéb hatásának érvényesüléséhez akkora mennyiséget kéne enni, ami képtelenség.

Az ananász sem zsírégető étel, csak a benne lévő enzimek segítik az emésztést.

Konklúzió: Zsírt csak sporttal és diétával együtt lehet égetni, szóval “Edzésre fel!”.