Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók:
gombóc:
50 dkg túró
15 dkg zabpehely
3 db tojás
csipet só

morzsa:
MCT olaj (kb:1 evőkanál)
zabkorpa (kb:4 evőkanál)


Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit egy mély edényben jól dolgozzuk össze és a masszát hagyjuk pihenni egy kicsit a hűtőben. Akkor jó, ha a zabpehely kicsit megduzzadt már a nedvességtől. Készítsünk magunk mellé egy tálkát amibe vizet töltünk. A gombócok formázásához nedves kézre lesz szükség.
Lobogó, sós vízbe engedjük bele egyesével a gombócokat, majd amikor feljöttek a felszínre szedjük ki őket óvatosan egy szűrőkanállal.

Ha ezzel megvagyunk egy serpenyőbe tegyünk némi MCT olajat és hevítsük fel, majd óvatosan, kis lángon pirítsuk meg a zabkorpát. A kész gombócokat forgassuk meg a prított zabkorpában.

Tipp:
1. Zsírszegény joghurthoz adjunk hozzá édesítőt és fahéjat ízlés szerint, majd ezzel locsoljuk meg a gombócokat tejföl helyett. Isteni Smiley