Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurt öntettel

Könnyű finomság kicsiknek és nagyoknak egészséges hozzávalókból. Mivel van némi szénhidrát tartalma így diétában csak csaló étkezésnek ajánlott. De annak viszont mennyei! 😉

Hozzávalók:
gombóc:
50 dkg zsírszegény túró
15 dkg zabpehely
3 db tojás
csipet só

morzsa:
olíva olaj (kb:1 evőkanál)
zabkorpa (kb:4 evőkanál)

öntet:
zsírszegény natúr joghurt
folyékony édesítő
fahéj

Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit egy mély edényben jól dolgozzuk össze és a masszát hagyjuk pihenni egy kicsit a hűtőben. Akkor jó, ha a zabpehely némileg már megszívta magát és megduzzadt. Ekkor készítsünk elő egy vízzel teli tálkát, ugyanis a gombócok formázásához nedves kézre lesz szükség.

Lobogó, sós vízbe engedjük bele egyesével a megformázott gombócokat, majd amikor feljöttek a felszínre szedjük ki őket óvatosan egy szűrőkanállal.

Ha ezzel megvagyunk egy serpenyőbe tegyünk némi olíva olajat és hevítsük fel, majd óvatosan, kis lángon pirítsuk meg a zabkorpát. A kész gombócokat forgassuk meg a pirított zabkorpában.

Zsírszegény joghurthoz adjunk hozzá édesítőt és fahéjat ízlés szerint, majd ezzel locsoljuk meg a gombócokat tejföl helyett.

Isteni! Smiley