Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Tömegelős csirke Linda-módra

Hozzávalók:
csirkemell filé
zsírszegény sajt
konzerv gomba
vörös hagyma
sonka (97%-os hústartalom)
MCT olaj

bors


A csirkemelleket megtisztítjuk, majd jól kiklopfoljuk sózzuk borsozzuk és félretesszük. A hagymát apró kockákra vágjuk, a konzerv gombár pedig átöblítjük és lecsöpögtetjük. Veszünk egy serpenyőt és némi MCT olajjal felhevítjük. Ekkor beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk majd a gombát is hozzádobjuk és megpároljuk, közben ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Ha készen van lehúzzuk a tűzről.
Ekkor elkezdjük elkészíteni a tekercseket. Kiterítjük a csirkemellet, teszünk rá egy szelet sonkát, egy szelet sajtot és egy evőkanálnyi gombát majd feltekerjük és egy jénai tálba rakjuk. Ezt addig ismételjük míg a hozzávalók el nem fogynak vagy meg nem telik a tál  Ha a tekercseket szépen elhelyeztük, akkor mindegyiknek a tetejét egy picit megkenjük MCT olajjal és a tál aljába is öntünk egy pár cseppnyit.180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp:
1. Ha szorosan egymásmellé tesszük a tekercseket nem kell bajlódni a roládok megtűzésével.
2. Köretnek legfeljebb egy könnyű salátát, vagy savanyúságot javasolok, mivel nagyon laktató a husi hála a tölteléknek.
3. Ha kihagyjuk a zsírszegény sajtot kifejezetten diétás ételt kapunk.