Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Thaibox versenyfelkészülés

Az elméleti készülés mellett a hétvégén Fruzsival elkezdtük a gyakorlati verseny felkészülést. Ezúttal nem én versenyzek, hanem én segítek felkészülni.

Fruzsival a két ünnep között találkoztunk először egy szakmai konzultáció keretén belül, ahol megbeszéltük a célokat. Kiderült, hogy elég szűkös a határidő, ugyanis az első verseny január 28.-án lesz, a következő pedig február elején Szlovákiában. A cél pedig a -55kg súlycsoport, ugyanis Fruzsi küzdősportban utazik, még pedig thaiboxol.

Tehát elég komplex a feladat. Először is be kell fogynunk elég rövid idő alatt a súlycsoportba, amit eddig Fruzsinak egyedül még nem sikerült elérnie. Ezt pedig úgy kell abszolválni, hogy a verseny napjára a ringben ereje is legyen.
Az viszont előny, hogy Fruzsi elhivatott és maximálisan betartja az utasításaimat. Karácsony utáni súlyához képest már két kilót leadott, azzal, hogy maximálisan betartotta az étrendet és az önálló edzéseket.
Vasárnap pedig súlyzós erő és állóképességi edzést tartottunk. Szerintem remekül sikerült. Egy komplex lábgyakorlat után szuperszetteket csináltunk felsőtestre: váll, kar, hát és végül has. A kedvenc hasizom erősítőmet, a haskereket is bevetettem. Meg kell hagyni Fruzsi remekül helyt állt az edzésen, pedig nem kíméltem!

Sőt egy picivel több szénhidrát is engedélyezve lett Fruzsinak, mert 3 hét alatt szerintem be fogunk férni az álom -55kg-os súlycsoportba így is.

Ezt pedig mind úgy értük el, hogy nem vetettünk még be extra táplálék kiegészítőket. A glutamin és a fehérje szerencsére azért ismerős volt Fruzsinak – volt neki otthon és most már remélhetőleg rendszeresen is használja, nem csak porosodik. 🙂

De thermogén zsírégetőt mindenképp fogunk használni. Nem is a fogyás miatt, inkább azért, hogy a diéta alatt is legyen ereje edzeni, sőt verseny előtt is kéne egy kis löket. Találtam itthon Hellburnert, így adtam kipróbálásra Fruzsinak az edzéshez. Illetve én Ecdysonet is javasoltam neki, ami spenót kivonta, hogy a ringben olyan erős legyen, mint Popeye. 🙂