Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Tények és tévhitek a zsírégetőkről

Először is amit a legfontosabb tisztázni, hogy a zsírégető önmagában semmit nem ér. Tehát, ha nem diétázol és sportolsz mellé, akkor meg se vedd, mert kidobott pénz. Ellenben ha hajlandó vagy odafigyelni az étkezésre és a mozgásra, akkor a zsírégetők képesek jelentős megkönnyíteni a dolgodat.

A diéta során több nehezítő körülménnyel is szembe kell néznünk, pl. a fáradtság, éhség és az anyagcsere lelassulása – ez a nőkre kifejezetten jellemző. Ezeket a kellemetlenségeket tudjuk legyőzni a különféle zsírégetőkkel.

Jól jönne egy kis extra energia?

A fáradtság leküzdésére az ún. termogén zsírégetőket szokták alkalmazni. Ezek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek megnövelik a szervezet energiafelhasználását és ehhez felpörgetnek kb. úgy, mint egy vagy több csésze kávé, energiaital – a legtöbb zsírégető összetevői tartalmaznak, koffeint és a taurint. A szolid hatásútól egészen az extra erős pörgetőig mindenféle megtalálható a táplálék kiegészítő piacon.

Kétféleképpen lehet őket szedni.

Az első lehetőség, hogy edzés előtt szedjük kb. fél órával. Ennek az a kockázata, hogy ha este edzel, meg lehet nehezebben fogsz elaludni. De ha már nagyon ki vagy merülve a diétától és erőd sincs megmozdulni, akkor is segít neked, egy igazán hatékony edzés kivitelezésében – pörget és kitolja a fáradtság küszöböt.

A másik lehetőség, hogy délelőtt szeded be a termogén zsírégetőt. Vannak, akik ezt a módszert preferálják, mert úgy vélik edzés közben amúgy is elhasználsz igen sok energiát. Tehát extra zsírégetésre edzésen kívül van szükség.

Tehát a termogén zsírégetők hatásai:

  • anyagcsere felpörgetése
  • extra energia edzésekhez
  • fáradtság érzés csökkenése
  • éhség mérséklődése

Fruzsi (thaibox versenyző) is termogén zsírégetővel készül a versenyekre. Nagy segítséget jelent a heti 6 edzéshez, ami tartalmaz thaibox technikai edzést, futást és súlyzós edzést is. Illetve jó szolgálatot tesz egy-egy mérkőzés előtt is. Legutóbbi versenye előtt is bevett egy termogén zsírégetőt, ami saját bevallása szerint segített neki fókuszálni és megnyerni a mérkőzést.

(Természetesen a hangsúly a “segített” szón van. Sem fogyáshoz, sem kiemelkedő sportteljesítményhez önmagában nem elég egy táplálék kiegészítő)

Figyelem! Termogén zsírégetőt, csak teljesen egészséges felnőttek alkalmazhatják! 18 év alattiaknak, bármilyen szív és keringési problémákkal küzdők és bármilyen gyógyszert szedők számára tilos. Erről az orvossal kell konzultálni.