Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Téli álom süti

Hozzávalók:

  • 1kg alma
  • 300 g zabpehely
  • 3-4 marék dió
  • diabetikus lekvár
  • folyékony édesítőszer
  • fahéj
  • mézeskalács fűszerkeverék

Az almákat megmosom, megpucolom és lereszelem, majd egy nagy tálba teszem és hozzáadom a zabpelyhet. Kézzel összekeverem és kicsit meggyúrom, hogy az alma leve átnedvesítse a zabpelyhet. Ekkor hozzáadom még a fűszereket ízlés szerint – nem kell sajnálni – az édesítőt és az apróra tört diót.

Előveszek egy jénai és az alját kicsit megszórom teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel, majd beleteszem a masszát és elegyengetem, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm. Időnként villával meg kell szurkálni, ha nem ragad rá semmi akkor készen van. Amikor már félig megsült kivesszük a sütőből és a tetejére diabetikus lekvárt kenünk ízlés szerint- én epreset használtam.

A süti nagyjából 40-50 percet sült, de függ az almák lédússágától.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

teli alom suti