Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Nyugat maraton kupa Zirc – dupla ezüst

Ezen a hétvégén ismét nem unatkoztam, Zircen versenyeztem a Nyugat Mountain Bike Maraton Kupán.

Miután múlt héten eldöntöttem, hogy nem foglalkozom negatív dolgokkal csak megyek előre és csinálom amit kell a hét végére elég jó formában éreztem magam.

Az edzések egyre jobban mentek és sikerült „aklimatizálódnom” – vagyis a hőség egyáltalán nem zavart.

A verseny ezúttal vasárnap volt. Fél hatkor keltünk, nem túl frissen, mert nem sokat tudtunk aludni az éjjeli vihartól, de bepakoltunk és időben el is indultunk. Az út eseménytelenül telt. Leértünk, átvettük a rajtszámot és a pólót, majd elmentünk melegíteni Gáborékkal.

PögeTeam és Dreamfitt team 🙂

A bemelegítés után már mentünk is beállni a rajtba. Ezúttal lassú rajt volt – a felvezető motoros!bringás adja a tempót és tilos őt megelőzni, amíg ki nem áll. A mezőny terepre érve lett elengedve. Szinte egyből jött is a patakon oda-vissza többszöri átkelés, ami személy szerint nem lett a kedvencem. Itt eléggé betömörült a mezőny és a nyeregben való abszolválásra esélyem sem volt. Sokan “féltek” a víztől és a kavicsokon szöszöltek én meg siettem volna így belegázoltam. 🙂 Nem baj, már az elején meg volt a frissítés. 😀

A patak izgalmai után felvettem a tempót és elég jól haladtam, éreztem, hogy fekszik a pálya. Valahányszor copfot láttam még jobban neki is indultam és mindegyikre sikerült is felérnem. Halkan hozzá teszem van akire többször is, úgy hogy nem ment el mellettem egyszer sem. Volt olyan is, hogy pálya mellett lévő betonon mentek páran kicsit rövidítve és könnyítve a dolgon. Mindegy is, lelkük rajta.

Kb. 20 km-ig nem is volt semmi baj – megállt a km órám és nem igen tudtam mennyinél tartok -, aztán egy lejtőn elég nagy tempóval érkeztem egy elég mély homokos részre. Lényegében olyan volt, mint egy korcsolya pálya – vagy rosszabb – és se fékezni, se irányítani nem tudtam a kerékpárt, így vettem egy kis talaj mintát (elestem). Igazából csak attól ijedtem meg, hogy a bringát leamortizáltam és lőttek a versenynek. De mivel pár másodperc alatt konstatáltam, hogy úgy fest minden a helyén, pattantam is vissza.

Kicsit kizökkentett az esés és a következő technikás lejtőn ezt meg is szenvedtem. De aztán sikerült összekapni magam fejben is, főleg, hogy tudtam, hogy ez már nagyon a vége.

Egy utolsó hosszabb mászás és egy nagyon szép erdei út után hirtelen kiértem a betonra. Nagy volt az öröm, fel is váltottam volna nagy tányérra az utolsó sprinthez, mikor leesett a lánc. Még szerencse, hogy a múltkor gyakoroltam direkt a visszatételt, így kisebb agyvérzés mellett viszonylag hamar sikerült a dolog. Visszapattantam és már dühből is megnyomtam az utolsó szakaszt.

Nagyon jó érzés volt begurulni, mert elégedett voltam a teljesítményemmel. Főleg mikor kiderült a helyezésem – rövid táv felnőtt női és abszolút női 2ik hely. Az első Panyi Gabriella lett, aki az eddigi versenyeken minimum 20 percet vert rám és ezúttal 10 perces különbség volt köztünk. Emellett sikerült először 2 óra alá vinnem az időmet – 1:46:05 a hivatalos eredményem.

Az eredmény hirdetésig a két Norbival és Gáborral elmentünk enni. Ami nagyon klassz volt, hogy a pálya mellett lévő általános iskola ebédlőjében lehetett enni. Kis nosztalgia is meg volt. 🙂

Minden tökéletes volt, esetleg amin javítanék, az a pálya jelölés. Volt olyan szakasz, ahol szinte meg kellett állnom, hogy melyik irányba is kell mennem. Illetve az egyik eredmény hirdetésről le is csúsztam, mivel kérdeztem, hogy mikor van eredmény hirdetés és azt mondták 16:00-kor (ez volt kb. fél háromkor), erre kb. rá 10 perccel később volt és rohanhattam vissza.

Összességében azonban jó élmény volt és célom hasonló jó forma a július 7-én lévő Duna maratonon, ami egy jóval nehezebb verseny lesz. A cél 2 órán belüli idő.