Mustáros csirkeőrület
Hozzávalók:
fél kiló csirkemell
fél kiló káposzta
400 gramm konzerv gomba
(Kotányi) Mustáros Pác keverék (0% só, csak fűszerek)
1 fej vöröshagyma
MCT olaj
só
bors
ecet
folyékony édesítő
Az előkészületek:
A csirkét megtisztítom, csíkokra vágom és a mustáros pác fűszerkeveréket, amit előzőleg elkevertem MCT olajjal és kevés ecettel, ráöntöm majd hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap:
A káposztát legyaluljuk, vagy ha már eleve úgy vettük, akkor besózzuk, és amíg áll egy kicsit, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a vöröshagymát. A lábasban kis MCT olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a káposztát, és felöntjük 3dl vízzel, 1 dl liter 10%-os ecettel, majd ízlés szerint édesítjük folyékony édesítővel. Fedő alatt, közepes lángon, nekem 30 perc alatt megpárolódott, majd pár percig fedő nélkül (addigra elforrt a víz is) kicsit megpirítottam.
Fogunk egy serpenyőt, teszünk bele kis MCT olajat, felhevítjük, majd rádobjuk a konzerv gombát, kicsit megborsozzuk, és 10 perc alatt megpirítjuk.
A gombát félre tesszük, ekkor elővesszük a husit, és a forró serpenyőben plusz olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk.
Ha minden készen van, ízlés szerint tálaljuk.
Tipp:
Ha a husit így túl száraznak találjuk, dobjuk fel egy kis joghurtos mustáros öntettel (zsírszegény joghurt+mustár+só+bors ízlés szerint)
A nyár esti grillpartikon, roston is elkészíthető a mustáros csirkeőrület, natúr salátával, paradicsommal uborkával, bármilyen nyersen fogyasztható zöldség mixszel fogyasztva nem csak finom, egészséges, és diétás, de még az izomfejlődéshez is hozzájárulhat!
Tápérték 1 nagy adag
Fehérje: 58,25 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 3,8 g