Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Rólam

Leszámítva azt, hogy gyerekkoromban megtanultam két keréken bringázni nem sok kapcsolatom volt a kerékpárokkal 18 éves koromig.

Félsz, hogy neked nem menne? Megértem, de hidd el sikerülni fog!

Volt egy barátom aki rendszeresen tekert erdőben és elvitt magával párszor, akkor találkoztam először sporteszközként a biciklivel. Sajnos nem volt túl jó tanár. Nulla edzettséggel felrángatott a hegyre, amit alig éltem túl. Aztán pedig lefelé csak annyi tanácsot adott, hogy „csak gyere utánam”. Végig halál félelmem volt, de próbáltam nem lemaradni, mert nem ismertem az erdőt és elveszni ismeretlen terepen sem akartam. Majd kiérve az aszfaltra az autók között cikázva lepergett az életem. Többet nem igen mentem. Így tudom, hogy akár szabadtéri, akár edzőtermi tekerésnél nagyon fontos a fokozatosság, a felépített edzésterv ahhoz, hogy valóban élvezhető legyen akkoris ha csak kikapcsolódás a cél.

Bárki, bármikor elkezdheti és elérheti céljait? Igen, én is ezt tettem!

Legközelebb kerékpárra már 26 évesen ültem július vége felé, mert szerettem volna szép időben a klímás termen kívül is mozogni valamit. És mivel még meg volt a bringám, gondoltam adok neki egy esélyt. Egyik edzőkollegina akkori barátja mountainbike versenyző volt és én egy hónappal később ott találtam magam a 2012-es Mátra maraton rajtjában (szezon utolsó futama). Innen pedig megpecsételődött végleg a sorsom és magával ragadott a bringázás varázsa, a szabadáság érzése, a szép tájak, a kalandos kihívások és a teljes kikapcsolódás. 2013 volt az első teljes versenyszezonom.
2015-ben a versenyszezon közepe felé 29 évesen bekerültem a felnőtt xco (olimpiai szakága a mountainbike-nak) válogatottba. Szinte el sem hittem. 2017-ig versenyeztem. Számos küföldi és hazai versenyen indultam és gyűjtöttem érmeket. Legjobb haza helyezésem XCO Országos bajnokság 2. helyezése 2017-ben.

Akítv versenyzés befejeztével elvégeztem 2017 őszén a spinning oktatói képzést. Majd 2018-ban bekerültem az ICG (indoor cycling group) Master Traineri képzésebe, ahol csak ketten vagyunk magyarok.

Teremben de mégis szabadban bringáznál? Igen, ez is lehetséges!

Hogy összehozzam a kinti és a benti kerékpározást, hogy megmutassam milyen szuper helyeken lehet tekerni Budapesten belül is és hogy átadjam a „freeride-os” életérzést kitaláltam a GoPro Video Cycling órákat. Ez azt jelenti, hogy amerre csak bringázom – erdőben, eldugott ösvényeken, ugratókon, sziklakerteken – viszem a kamerámat és felszerelve a bukósisakomra vagy a mellkaspántomra felveszem azt. Majd a zenei mixeimre összevágom a videókat – így hegyi zenénél felfelé tekerünk, síkon meg pihenőnél meg eredei utakon gurulgatunk.

Referenciáim:

Diéta és Fitnesz magazin újságírója sport témában
Fanny magazin újságírója sport témában
Life1 Corvin és Allee oldalán 5/5 csillag a vendég értékelésem.

Video Cycling óráimról:

““Mindenkinek ajánlom Lindát, fantasztikus spinning edző. Imádom az óráit! Kizárólag neki köszönhető, hogy most már képes vagyok arra, hogy 6-kor keljek (bármilyen későn is kerültem ágyba), és 7-kor ott legyek az edzésen, hetente három nap! 6kg-ot fogytam Húsvét óta, és ez egészen biztos nem ment volna a reggeli edzések nélkül. Linda nem csak ahhoz ért, hogy olyan fokozatsan építsen fel egy órát, hogy azt bárki követni tudja, hanem ahhoz is, hogy úgy építsen fel téged, hogy fejlődj, legyen sikerélményed, ami tovább hajt. Igazi profi!” – K. Kata

Velem fogytak ITT

Online kerékpáros edzésterv eredmények:

” Pénteki “kirándulás” kiváló volt.  Szombati napnak jó érzéssel vágtam neki. Valószínű kiment alólam a bicikli, ahogy  teljes erőbedobással sprinteltem. A vicc, hogy amikor  a végén néztem az óra összesítését eddigi legmagasabb wattcsúcs volt ez, amikor elestem. ”

“324 watt sikerült . Mondogattam is hogy jól érzem magam, meg láttam is magamon, hogy egész jól állok. Igazából én úgy voltam, ha meglesz az előző 308, akkor jó vagyok az év elején . Nekem ez az eredmény teljesen pozitív.”

Együttműködéseim:

Tuttobici kerékpárbolt – www.tuttobici.hu
Szafi Free és Reform termékek – www.dietas-termekek-webshop.hu
Garmin Team Hungary – www.garmin.hu