Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Lisztmentes, proteines piskóta

A legtöbb édesség alapja a finom, omlós piskóta. Ám a fehér lisztes, cukros finomság egyenesen a popsira és egyéb kritikus testrészekre rakódik. Ezért amikor “belebotlottam” ennek a receptnek az eredetijébe nagyon megörültem. Kicsit átdolgozva ugyan, de rögtön el is készítettem és az eredmény nem okozott csalódást.

Hozzávalók:
4 db tojás
6 púpos evőkanál keményítő
1 tasak sütőpor
rum aroma
mogyorós csokis protein por ízlés szerint
folyékony édesítő

A négy tojást szétválasztottam. A fehérjéket kemény habbá vertem. A tojássárgáját elkevertem folyékony édesítővel, rumaromával és óvatosan a habhoz kevertem. Ezután a keményítőt, a sütőport és két adagoló kanálnyi (kb. 60 gramm) proteinport összekevertem. A száraz hozzávalók ezután szintén belekevertem a tojáshabba, óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze. Ezután az egészet teflon sütőformába töltöttem és kb. 150-160 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.

A könnyű piskótát én protein öntettel ajánlom – vagyis fehérje port annyi vízzel kell csak elkeverni, hogy sűrű szószt kapjunk. De készíthetünk hozzá pudingot vagy túrós krémet ízlés és diétánk szerint.

Jó étvágyat kívánok!