Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Linda Sajtos puffancsa

Hozzávalók
20 dkg zabpehely
20 dkg sajt reszelt zsírszegény sajt
2 tojás fehérje 1 db sárgája
70 gramm zsírszegény joghurt
50 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 csomag sütőpor

Veszünk egy mély tálat, abba beleszórjuk a zabpelyhet, a lisztet, a sajtot, a sót és a sütőport végül a tojásokat és a joghurtot is. Összeállítjuk a masszát és eltesszük a hűtőbe minimum két órára pihenni.
Ha a massza összeállt és jó kemény lesz. Ekkor kézzel kiszedünk egy-egy tallérnyi adagot, amit kézzel laposra formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk. Minél laposabb annál ropogósabb lesz, én inkább pufibbra csináltam.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.