Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Linda olasz tepsis csirkéje

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g paradicsomszósz
1 paradicsom konzerv
kb 100 g zsírszegény mascarpone
bazsalikom
oregano
só,bors
MCT olaj

Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítjuk majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy serpenyőben MCT olajat melegítünk és a csirkemellek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Eztuán előveszünk egy jénai tálat és belefektetjük a csirkemelleket, majd kicsit félre tesszük.

A serpenyőben kis MCT olajon üveges pirítjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát, ügyelve, hogy ne barnuljon meg. Ezután hozzáadjuk a hagymához a paradicsom szószt, a hámozott és szeletelt paradicsom konzervet és ízlés szerint oregánoval és bazsalikommal ízesítjük, majd kb 10 perc alatt összerotyantjuk az egészet. Ezután a szószhoz keverjük a zsírszegény mascarponet. Ha a szósz szép homogén lett, akkor lehúzzok a tűzről és a csirkemellekre öntjük, hogy egyenletesen elfedje őket.
A sütőt melegítsük előre 180 fokra és tegyünk be kb. 30 percre.

Tipp:
1. Ha valaki diétázik, kihagyhatja a mascarponés részt és a sült csirkemellet csak meglocsoljuk a paradicsomos szósszal és kész is.