Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Kókusz bundás csirkemell

Hozzávalók:
Csirkemellfilé
3 tojás
kókuszreszelék
bors

szójaszósz

Tisztítsuk meg a csirkemellet majd klopfoljuk ki egy kicsit. Ezután sózzuk be mindkét oldalát és locsoljuk meg bőségesen szójaszósszal. Amíg kicsit magába szívja a szószt vegyünk elő egy mélytányért és egy laposat. A mélytányérba üssünk bele 3 tojásfehérjét és verjük fel egy kicsit. A lapos tányérra pedig szórjuk ki a kókuszreszeléket.
A következő folyamat pedig pontosan úgy zajlik, mintha rántott húst paníroznánk. Először a szójaszószt bedörzsöljük a csirkemellbe, majd beletesszük a tojásfehérjébe és jól „megfürdetjük” benne, majd szépen a kókuszreszelékbe rakjuk és megforgatjuk benne miközben ügyelünk arra, hogy mindenhová kerüljön kókusz a csirkén.
Ha készen vagyunk MCT olajat melegítünk a serpenyőben és kis lángos óvatosan kisütjük. Figyeljünk arra, hogy a kókusz ne égjen meg. Ajánlatos többször megforgatni a serpenyőben.

Tipp:
1. Köretként mazsolás rizst javasolok, de én nem ettem hozzá semmit és úgyis isteni volt
2. Hidegen is finom, mint a klasszikus rántott husi…