Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Kerékpáros versenyfelkészülés – lassan jön a szezon

Nos, valahol ott hagytam abba az előző beszámolót, hogy ezerrel görgőzöm, úszom és várom a jó időt. Ebből a jó idő továbbra is várat magára, hiszen még most is amikor írom e sorokat havazik odakint.

Összefoglalva az elmúlt időszakot elmondhatom, hogy az alapozó részt jól sikerült teljesítenem. Az állóképességem önmagamhoz képest sokat fejlődött. Várom már, hogy a versenyeken is kipróbálhassam mire is elég, ahol most tartok.

Az úszással, nem lettünk örök barátok. Már el is hagytam, de jövő télen ismét találkozunk, mert amit meg kell tenni, meg kell tenni. De ettől még nem fogom megszeretni sem az uszodát, sem a vizet. Hát nem vagyok egy vízi tündér na… 😀

Voltam futni is párszor, ami arra jó volt, hogy alátámassza az állóképességem javulását, ugyanis 5.40-es kilométereket futottam. Ehhez képest tavaly azért lassabb voltam.

A hosszú távú állóképesség fejlesztő terv végeztével néhányszor azért sikerült kint is tekernem. Kitaláltam magamnak egy nagy és egy kisebb edzőkört és azon mentem. Az kisebb az Bp-Szentendre-Bp, ami kb. 41 km-re jön ki. Illetve a hosszú kör tartalmaz egy Pap rétre való feltekerést is, ami kb. 70 km. Terepen egyszer voltam kint, hatalmas sár volt és e napot dupla defekttel zártam.

Fontos változás, hogy beszereztem egy Sigma kerékpár computer-t, ami mér többek között a pulzust és a pedálfordulatot. Ez új dimenzióba helyezte az edzéseimet, mert fény derült arra, hogy eddig kicsit lassabban tekertem az ideálisnál. Először furcsa volt, de már ráálltam a 90-100 közötti rpm-re és csodálkozom is, hogy eddig, hogy bírtam 60 rpm környékén tekerni.

A kifejezetten őszi időjárás miatt az országúti edzéseim során szinte mindig szembe széllel küzdöttem. De amikor egy-egy szakaszon ideális körülmények voltak tudtam tartósan 30km/h-val is haladni. Ami egy MTB bringával nem is rossz.

Nem mellesleg, már egy szűk hónap és jön az első verseny – április 20-i 8 órás MTB verseny Óbudán. Addig annyi tennivalóm van, hogy minél többet menni kint és erőltetni az intervall edzéseket, hogy sprintekben is fejlődjek.