Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Kapros Túrós Whey lepény

Hozzávalók:
500 g zsírszegény túró,
2-3 kanál vaníliás  Whey fusion
kb. 1 dl 0,1% tej(vagy amennyivel a krém még sűrü marad),
6-7 tojás
200g zabpehely ledarálva,
kapor.

sütőpor
MCT-olaj
édesítő


A ledarált zabpehelyhez adjunk hozzá 4 db tojást, de csak 2 sárgáját, majd egy csipet sót és egy teáskanálnyi sütőport. Az egész masszát jól összegyúrjuk. Amikor már olyan mint a gyurma, neki esünk egy sodrófával és szétlaptíjuk. Ne feledkezzünk el lisztezni közben, mert különben leragad. Amikor már jó vékony késsel felszedjünk, és egy MCT-olajjal kikent formába tesszük- a tésztánk mindenképp érjen el a sarkakig, ha mégsem, akkor nyújtsuk még egy kicsit.

Egy külön, nagy tálba beleteszem az 500 g zsírszegény túrót, a 2-3 kanál vaníliás Whey Fusiont, hozzáadok kb. 1 dl tejet, kaprot ízlés szerint, 3 tojást 2 sárgájával. Ezt a masszát szép egyenletesen eloszlatom a sütőformában a zabos alapon, majd 170 fokon 30 percig sütöm.

Tippek:
– Érdemes egy kicsit jobban megédesíteni, mint ahogy pont jó, mert a sütés során kicsit enyhül az íz.
– A zabos masszát én a formában nyújtottam ki egyből, így nem kell bajlódni a felszedéssel és hogy elférjen a sütőformában.
-A sütés során érdemes időnként megszurkálni egy villával, mert ha semmi nem tapad rá akkor már készen van, ha meg túl sül, kicsit száraz lesz.