Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Kakaós csigusz kóstoló

Sziasztok!

Talán sokan nem tudjátok de nekem nem is a csokikák a gyengéim, hanem a péksütik. Imádom a sós, sajtosakat is illetve a fincsi kakaós csigát is 🙂 Ami ugye a diétába nem igen fér bele mert szép kis úszógumit és kapaszkodó sávot lehet vele építeni. De ebbe nem nagyon törődtem bele és kipróbáltam diétás kakaós csigákat. Az egyik egy Dia-Wellnes a másik pedig Update – mi más:)

A Dia-Wellnes nagyon korekt csomagolásban van, fel van tüntetve rajta a szénhidrát tartalom és minden. 100 g csiga 29.5 ch-t tartalmaz. A zsacsiban két csigusz ült, ami 120 gramm összesen. Finom, friss puha. Könnyed nagyon és a két csigusz simán lecsúszott:) Szóval nagyon nyerő. Az ára sem gáz.
Az Update csiga ugye kimérősen kapható, mint Fornetti és a tápanyagtartalom nincs feltüntetve. Egy csigusz kb 100 gramm lehet, mert 3db-ot vettem és közel 30 dkg volt. Az ára ennek sem olyan gáz, nem drágább mint a Fornetti. Ez a csigusz is finom. Egy darab talán töményebb is volt, mint a Dia-Wellenesből kettő.

De összességében ez is finom, bár én talán az elsőre szavazok. Mondjuk úgy, hogy a Dia-Wellnes 5 pontból 5, az Update pedig 5 pontból 4,5 pont. Tényleg csak halovány a különbség ízben. Bár a tápanyag tartalom szuper titkos ez viszont nagyon nem tetszik.
Egyébként megjegyezném, hogy a két csigusz ugyanakkora tányéron volt. Az elsőből 2 db volt 120 g, a másodikból egy darab kb 100 g.

Szóval heti 1-2 alkalommal 1-1 darab belefér. Tápkieg cégeknél pedig kaphatóak szénhidrát blokkolók, amiknek köszönhetően még kevésbé szívódik fel a szénhidrát és raktározódik el zsírként.