Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Idei versenyszezon első érmei

11377111_913866835326424_7493152267931243392_n

A felsőtárkányi xco verseny nem indult könnyen és bár dobogó 3 fokára állhattam fel és c2-es verseny lévén nemcsak én szereztem világranglista pontokat, hanem az országnak is gyűjtöttem olimpiai kvalifikációs pontokat nem vagyok túl elégedett.

Az egész hét azzal telt, hogy azon stresszeltem, hogyan fogok lejutni a helyszínre, mert nagyjából napi szinten változott ki tud levinni. Meg azon is aggódtam, fogok e tudni pályát járni. Bár ekkor még azt az infot kaptam, hogy a nyomvonal nem vészes.

Végül szombat reggel 11kor dőlt el, hogy Kefe visz le – örök hálám –  és hogy 2kor indulunk. Némi kapkodás után ugyan de időre elkészültem. És mivel hétköznap nem tudtam lemenni pályát járni így a szombati leutazás tökéletes volt.
Mikor leértünk egyből a pályára mentünk és meg kellett állapítanom, hogy aki azt mondta, hogy ez a pálya könnyű az hazudott. Vagy leginkább nem egyformán értelmezzük azt, hogy mi a technikás pálya.

Egyébként nekem nagyon tetszett a kijelölt nyomvonal és a rajt/cél terület is nagyon szép helyen volt.  Csak az bánt, hogy nagyon gagyi köridőket mentem és tudom mehetett volna jobban is.

Na a lényeg, hogy miután megismerkedtem a másnapi feladattal elfoglaltuk a szállásunkat. Ám sajnos az éjszaka folyamán nem tudtam elaludni sehogyse, idegen helyen voltam egyedül, Norbi nélkül és az egész heti stressz sem segített. Egyszóval kb 4 órát aludtam.  Mondhatni nem ideális versenyterhelés előtt.

11167915_906942486018859_8696901428707988094_n

Másnap az idegeskedés tovább folytatódott mikor reggel esett az eső és arra is rájöttem, hogy keresnem kell valakit, aki a frissítő zónában kulacsot ad fel, mert akivel megbeszéltem, végül mégsem tudta vállalni. Így mindezek után a rajtban állva nem voltam fejben éppen toppon.

Egyébként a verseny végül száraz volt és bár bemelegítés előtt még azon filóztam kell e hosszú aláöltöző a versenyre bedurrantott a meleg. Sőt az egy darab váltó kulacs nem is volt elég. Az utolsó körömet üres kulaccsal kezdtem meg és mire beértem már porzott a vesém.

Szilvásváradra egy fokkal nyugodtabban készültem, úgy voltam vele, hogy edzek egy jót. Bár nem dobott a hangulatomon, hogy egész héten szakadt az eső. Bár Szilváson a sarazást már lényegében megszoktam.

11226929_913091318737309_8597463801613419349_n

Szombaton utaztunk le ugyanarra a szálláshelyre, ahol tavaly is voltunk, mert nagyon bejött nekünk. Miután lecuccoltunk elmentünk Norbival átmozgatni. Feltekertünk a pálya végén, ott ahol másnap a cél felé való száguldozás – kb 9 km – megkezdődik. Lefelé meg megtartottam a másnapi lefelé főpróbáját. Szerencsére a talaj száraz volt, így felcsillant a remény, hogy idén nem lesz sár. Az este további részében ettünk jó kis tésztát, rétest, tollasoztunk egy picit és döglöttünk a hintaágyban, majd aludni tértünk.

Másnap reggel mikor felkeltem – szétfagyva – kinéztem az ablakon és amit láttam, hát azt kibírtam röhögés nélkül. Esett az eső. Lényegében az egész életkedvem elment és teljesen komolyan elgondolkodtam azon, hogy én bizony nem indulok el. Edzésnek szánom így esőben, hidegben, sárban semmi kedvem amortizálni a technikát és magamat. Ám szerencsére az idő kezdett melegedni és az eső is hamar elállt, így úgy döntöttem adok egy esély a dolognak és a bemelegítésre már rövid gatya-rövid mez kombinációban indultam.

11392960_913091352070639_339879153559886250_n

A bemelegítés után, a kezdés előtt 15 perccel már iszonyat tömeg van a rajtban így lényegében leghátra sikerült csak beállni. A szokásos tömegnyomor nem dobott fel és az sem volt, jobb, hogy helyből 5 perc hátránnyal indultam. A lassú rajt olyan jól sikerült, hogy a chip szőnyegen való áthaladás után gyakorlatilag megtorpant az egész mezőny.  Az ácsorgás után végre sikerült rákapcsolni. Norbi olyan iramot diktált, hogy többször is leszakadtam róla. A lábaim nem akarták hirtelen az igazságot. De végül magamra találtam és Norbit is hátrahagyva az első, kb 9 km-es emelkedőt elkezdtem darálni. Nem tudtam mennyire vagyok lemaradva az elejéhez képest és azt sem tudtam kik vannak még előttem. Az első terep rész elején értem fel az egyik U17es lányra, így gondoltam olyan rossz helyen nem vagyok már. De biztosra mentem és végig nyélen voltam.

Aztán kb féltávnál megláttam magam előtt csapattársam, Imre Zsófit, aminek nagyon megörültem, mert tavaly a versenyeken még úgy ment el mellettem mintha szemből jött volna. Végül vele meccselgettünk a verseny végéig, bár nem vagyunk egy korcsoport, de legalább húztuk egymást. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy megnyertem a korcsoportomat 5 perccel a második helyezett előtt. Nagyon örültem neki. Jó kis edzés lett ez. Következő edzés Crosskovácsi. 🙂