Hideg, nyári uborkaleves
Nincs is jobb a nyári hőségben, mint egy finom, frissítő leves, ami könnyen elkészíthető főzés nélkül és még egészséges is.
Hideg, nyári uborkaleves
Hozzávalók:
1 db uborka
2 kis pohár sovány joghurt
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kapor
só
citromlé
víz
Az uborkát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, majd megsózzuk egy egy edényben félretesszük 20 percre. Addig megpucoljuk a hagymát és apró kockákra szeleteljük és szintén megsózzuk. A két gerezd fokhagymát vagy apróra vágjuk vagy fokhagyma törővel áttörjük.
Az uborkáról leöntjük a levet, amit eresztett, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát majd a két pohár joghurtot. Kicsit elkeverjük majd fokozatosan elkezdjük felönteni kb 7 dl vízzel és egyenletesen elkeverjük. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy leves állaga legyen.
Ízlés szerint még sózzuk, illetve hozzáadjuk a kaprot és kb. 1,5 evőkanál citromlevet. Az egészet betesszük a hűtőbe kb. 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!