Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Habos mandulás gyorsan

Gondolom veled is előfordult már, hogy észrevetted, hogy egy-két élelmiszer szavatossága mindjárt lejár. Na, nálam is ez volt ma a tojásfehérje lével. Így gyorsan improvizáltam egy könnyed, habos süteményt, ami 15 perc alatt elkészült.

Hozzávalók
3/4 liter tojásfehérje lé
2 marék darált mandula
mandula aroma ízlés szerint
0,5 kg zsírszegény túró
folyékony édesítő ízlés szerint

Az elkészítés egyszerű. Egy edénybe összeöntünk mindent a túrót leszámítva. Elektromos habverővel habosra verjük. Majd hozzáadjuk a túrót és addig keverjük a habverővel amíg homogén habot nem kapunk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.  És már ehetjük is a könnyed desszertet.