Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Gombás, karfiolos rakott zabpehely

Hozzávalók:
* mirelit karfiol 250 gkaja
* 2 üveg gomba
* 1 pohár.zsírszegény joghurt
* 500g darált csirkemell
* zabpehely
* 1 fej.vöröshagyma
* MCT olaj
* fűszerpaprika
* só
* Piros arany

A karfiolt sóval, roppanósra pároljuk majd félretesszük. Előveszünk egy nagy serpenyőt melyben MCT olajat melegítünk, majd ha elérte a megfelelő hőmérsékletet rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk, közben hozzáadunk egy kevés piros paprikát. Ha a hagyma kész rádobjuk a darált husit, amit sóval, borrsal és pirospaprikával fűszerezünk majd készre pároljuk. Amikor már majdnem kész van, az előre leszűrt gombát is hozzáadjuk. Attól függően mennyire szeretjük a magyaros, paprikás ízt, adhatunk hozzá még egy kis piros pmct olajaprikát, és egy kis piros aranyat is. Ha elkészült, ízlés szerint összekeverjük zabpehellyel (30-40 g kb elég) és hagyjuk, hogy kicsit megszívja magát a hús levével és ízével.

Ekkor elővesszük a tűzálló tálunkat és vékonyan kikenjük MCT olajjal az alját. Legalulra kerül a karfiol, majd jöhet rá a húsos, gombás zabos keverék. A tetejét szépen elegyengetjük, majd meglocsoljuk a zsírszegény natúr joghurttal és már mehet is a 180 fokos sütőbe. Ha szép piros a teteje már kész is van. Ez nagyjából 20-30 perc.

A kép nem a legszebb, de gyorasan fogyott az étel  Grin Grin