Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Futóblogom 6.

Nos, kisebb nagyobb sikerrel ugyan, de beköszöntött a tavasz, így a hétvégén (2012. március 10.) sor kerül végre az első szigetfutásra. Gondoltam egy közös Margitsziget kör motiváló lehet, így létrehoztam egy eseményt a Facebookon, Tavaszváró futás néven. Jelenleg 20 visszaigazoló van – kíváncsian várom, hogy mennyien is leszünk valójában. 🙂

Szóval izgatottan várom, mert azért a természetben futni igencsak más, mint padon. Remélem élvezni fogom. 🙂

Az futóedzéseim is jól mennek. Tegnap már 7 km-t futottam le ( az 5 km már megy  simán). Az első 5-öt moderált tempóban, az utolsó kettőre kicsit rákapcsoltam a változatosság kedvéért. Ez nagyjából 48 perc futás volt 2 perc levezetéssel. A holtpont nálam továbbra is az elején van. Azt hittem kb. meghalok. De miután túllendültem rajta simán ment a dolog. A 7km-nél is azért álltam már le, mert őszintén szólva eluntam magam. Szerintem még elég sok ment volna, ami jó, mert a BrutálFutás ugye 7,5 km. Ráadásul nehezített terepen, így legalább 10 km-t le kéne tudnom futni a kalkulációim szerint.

Bár addig még van időm. Viszont hamarosan itt az első futóverseny – április 1. Az csak 3,2 km lesz, de legalább nyugodt vagyok, mert tudom, hogy menni fog.

És végül, de nem utolsósorban egy fontos dolog, amire már ki akartam térni egy jó ideje – a futócipő fontossága. Az nem megoldás, hogy előkapunk egy régi sportcipőt és uccú neki. Ezen az egy dolgon nem szabad spórolni, pláne, ha valakinek nem jók az ízületei. Ellenben egy jó cipő csodákra képes. Nekem mindkét térdem rossz – laza szalagok és porckopás – mégis a futócipőmnek köszönhetően nincsen semmilyen fájdalmam.

A futócipőknek is van “szavatosságuk. Általában 1000 km-ig hordható, attól függően, hogy milyen talajon futsz és, hogy mekkora a súlyod. Kezdő futók és túlsúlyosok 800 kilométernél többet ne fussanak egy cipőben – én jelenleg 94 km-nél tartok. 🙂

Én Nike párti vagyok, de mindenkinek más és más cipő válik be, hiszen mindenkinek más és más a lábformája. Az Adidas oldalán találtam egy nagyon jó cipő választó programot , ahol megnézheted milyen speciális  szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlásnál és hogyan építi fel a válaszaid alapján a számodra ideális modellt.