Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Futóblogom 4.

Továbbra is lelkesen csinálom a futóedzéseket és azt hiszem túl vagyok az első fizikai mélyponton. A 6 perc egyben futás volt a legrosszabb. Ott meg is ijedtem, hogy úristen hogyan fog ez nekem menni. Ott tartottam, hogy semmi kedvem nem volt ráállni a gépre, mert az első 6 perces edzés közben szörnyen ki voltam. Nem tudom mennyire volt mentális blokk, de a lényeg, hogy azóta szinte szárnyalok. Ma már a 10 perc futás 4 perc séta volt terítéken. És szuperül ment. Megint azt éreztem, mint a legelején, hogy még menne akár a végtelenségig is.

Jól esik a terhelés és folyamatosan próbálom kizökkenteni magam a komfort zónából. A múltkor próbáltam csak aerob edzést csinálni és azt már egyáltalán nem élveztem.

A séta rész mindig 6,8 sebességgel csinálom, a futás pedig 9,5 és 10 között. A sebességet sosem csökkentem, csak növelem.

Sőt valamelyik nap már futóversennyel álmodtam. Így mivel nagyon messze még a május és a június, így kinéztem még egy versenyt áprilisra. Ott 6,2km-t megyek valószínűleg – napokban fogok nevezni.

Emellett úgy érzem kezd bennem feléledni a versenyszellem, így futásokat nem csak túl élni akarom már, hanem magamhoz képest a legjobbat szeretném kihozni. 🙂 Nem akarok utolsó lenni. 🙂 Konzultáltam erről az én kis segítőmmel, Pannival. Szóval, majd így alakítjuk a dolgokat.

De először is két hét múlva le kell tudnom futnom az edzésterv alapján az első 5 km-t. Alig várom. 🙂 Remélem úgy fog menni, ahogy én szeretném és nem lesz belőle csalódás.

Ja és még egy “égető” probléma – azt még nem tudom, hogy a Brutálfutásra, melyik cipőmet és ruhámat áldozzam fel. 🙂