Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Futóblogom 12. – 6 órás éjszakai “műszak”

Vasárnap került megrendezésre Suhanj! 6 órás váltó futóversenye, melyen részt vettem. Életem egyik legnagyobb élménye volt! Végre személyesen is megismerkedhettem Pannival – a futó példaképemmel -, plusz még egy jó ügyért is futottunk.

A versenyen során nagyon sok olyan emberrel – és teljesítménnyel – találkoztam, aki lenyűgözött és igazi példakép lehet (A két csapattársamon kívűl, Tomán Edina és Lubics Szilvia).

A futóverseny helyszíne Szigetmonostor volt, kb. este 11h-ra érkeztünk meg. Az idő kegyes volt hozzánk, félő volt, hogy akár eshet is, ezért vittem egy csomó váltó ruhát. Esni ugyan nem esett, de hasznát vettem a ruháknak, ugyanis hajnalra iszonyú hideg lett.

Sokan sátorral és hálózsákkal készültek – a halózsák igazán eszembe juthatott volna, talán kevésbé fáztam volna. Jövőre észben tartom. 🙂

A részt vevő futók többsége szinte mind ismerte egymást. Kicsit fura volt belecsöppennem egy ilyen közegbe. Pannival és Zsolttal (Zsolt Ironman! és egyben a csapatunk tagja) elég gyorsan megtaláltuk a közös hangot és jó csapatot alkottunk. A másik, dabasi csapattal is sokat dumáltunk és ők is nagyon szimpatikusak voltak.

Nos, a verseny egy minimális késéssel ugyan, de elrajtolt. Nagyon látványos volt a sok fejlámpás és egyéb világító dísszel felszerelt emberke. Eszembe is jutott, hogy a világítós nyuszifülemet én is elvihettem volna, tuti sikerem lett volna – no sebaj, majd ezt is jövőre.

A verseny egy 2 km-es “körön” zajlott, egy kijelölt váltómezővel, ahol bármikor, azaz bármennyi kör megtétele után lehetett váltani. Az alap koncepciónk az volt, hogy 2 körönként váltjuk egymást, így mindenkinek kb. 40 perc pihi jut.

Az első 3 körben tudtam teljesíteni a 4km-t, majd mikor megint rám került a sor eljött az igazi sötét mélypont. Fáztam, elfáradtam, hányingerem is volt és még mindig baromi sötét volt (fél4 környéke volt) és legszívesebben sírtam volna, hogy akkor én mostmár hazamennék aludni a melegbe. De egyik pillanatról a másikra összeszedtem magam és még 2x 1 kört teljesítettem. Ez alatt a két kör alatt, végig arra gondoltam, hogy “ez csak most rossz, mindjárt jobb lesz, mindjárt vége”. De az is hajtott, hogy ha ezt túlélem, akkor micsoda egyéni rekordot döntök. 🙂

Végül 16 km-t futottam le, ez mindenképpen egyéni rekord – több mint a duplája az eddigi távoknak. Ráadásul a futóidőm sem volt rossz. Az első 2×2 körben 5.5 perc/km volt és a Nike+ adatai alapján az egész futásom átlag sebessége 6.13 volt.

A csapatunk (Futni jó!)  a kategóriánkban 23 indulóból 9-ik helyen zárt.

A Futni jó! csapat még a rajt előtt (Panni, Zsolt és én)

A futás után Pannival és Petivel

 Nos és a versenyeknek nincs vége, hamarosan jön a Nike félmaraton duóban.