Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Csoki szószos diabetikus muffin

Eddig nem nagyon sütöttem sem muffint, sem egyéb lisztes sütiket. Ugyanis azokat a szénhidrát csökkentett liszteket amiket én ismertem még kevergetni kellett más lisztekkel. Ez pedig elriasztott, mert sok kudarcba fulladt kísérletről hallottam már, én pedig amúgy sem vagyok tapasztalt konyhatündér. De a Dia-Wellness muffin porát gondoltam én is kipróbálom mivel, ahhoz már csak víz és zsiradék kell. A végeredmény szuper lett. Kezdőknek is ajánlott! :)

Hozzávalók
1 db 500 gramm Muffin por
1 dl MCT olaj
1 dl extra szűz olívaolaj
2 dl víz
Diabetikus lekvár
Diabetikus forrócsoki por
folyékony édesítő

A muffin port, az olajakat és a vizet alaposan összekeverjük amíg homogén masszát kapunk.

Ezután a szilikonos muffin forma aljára teszünk a masszából, majd mindegyik közepére kanállal lekvárt halmozunk. Ezek után befedjük tésztával a lekvárt.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.

Egy kis tálkában néhány kanálnyi forrócsoki port elkeverünk pár kanál vízzel, folyékony édesítővel és MCT olajjal, amíg megfelelő sűrűségű öntetet nem kapunk – és kész is.