Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

“Bodybéles” – vargabéles másképpen

Egy népszerű édesség kicsit másképp elkészítve, hogy az egészséges életmódba is beleférjen.

Hozzávalók:
– 200g gluténmentes cérnametélt vagy No Carb noodle
– 600g sovány túró
– 3 tojásfehérje felverve
– 1 tojássárgája
– 2 merőkanál vaníliás Whey fusion
– 2 marék  mazsola – kb. 40g
– citrom héj kevés citromlébe áztatva
– édesítő
– kókuszzsír

1. Tegyük fel a vizet forrni, majd főzzük meg a cérnametéltet. Vagy készítsük el a No Carb Noodle-t a leírása szerint.
2. Amíg fő a tészta fogjunk egy nagy tálat és keverjük össze benne az összes hozzávalót. Azaz a túrót, a Whey fusiont, a tojássárgáját a citromhéjat a mazsolát az édesítőt, majd a legvégén óvatosan adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.
3. Amikor megfőtt a cérnametélt, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel majd óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához.
4. Kapjunk elő egy tepsit (vagy egy jénait) kenjük ki kókuszzsírral, majd egyengessük el benne az egész tésztás-túrós keveréket.
5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, de azért néha pillantsunk rá, ha már aranybarna a teteje, akkor készen van.
Jó étvágyat!