Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Arany érem a szezonzáró mtb versenyen

Nyugat Maraton kupa 3. forduló

Szombaton, október 12-én volt a Nyugat maraton kupa 3. fordulója, ami számomra az idei évre az utolsó verseny volt. Ennél szebb zárást nem is kívánhattam volna, ugyanis kategóriámban aranyérmes lettem. Ezzel magasra tettem a lécet a jövőt illetően, de nézzük sorba a dolgokat.

Nyugat maraton kupa 3. forduló – már a célban, vidáman

A versenyre a felkészülés messze elmaradt az ideálistól egy elhúzodó, közel 3 hetes betegeskedés miatt. Így lényegében 1 hetet tudtam a verseny előtt érdemben edzeni.

Persze reménykedtem benne, hogy az 550 méter szint nem lesz olyan nehéz, hiszen más versenyen már volt bőven több is. És persze bíztam a száraz versenyben. Nos, ez természetesen egyáltalán nem jött be. A pálya technikás volt – szárazon biztos élveztem volna – és a verseny napja előtt megjött az égi áldás is. Így nemcsak technikás, de igen csúszós is volt, így izgalmakban nem volt hiány. Helyenként tájékozódási versenyt is csempésztek bele (hiányos pályajelölés), nem sokat volt időm unatkozni a pályán. 🙂

Küzdős volt számomra szinte végig, ám az utolsó 3 km-n megláttam, hogy nem sokkal előttem az emelkedőn küzd egy kollegina, így egyből begyújtottam a maradék rakétákat és úgy döntöttem megpróbálom megelőzni. Sikerült is és egy újabb mászás után már lejtő jött, ahol sikerült nagyon jó tempót jönnöm. Végül egy kb. 1,5 perces előnnyel sikerült beérni az első helyre.

Nyugat maraton kupa 3. forduló – dobogón

A verseny után volt némi kavarodás, mert sokan rövidítettek a pályán állítólag kb 3 km-t (olyan is volt aki többet, ment mert eltévedt, de ilyen minden maratonon előfordul) és ez megkavarta a sorrendet. Ezáltal nem volt felhőtlen a hangulat a díjátadón, de azaz egy biztos, hogy én teljes pályát mentem és verseny körülmények között előztem. A km órámat is ellenőrizték. Keményen dolgoztam ebben a szezonban és egyre javultak az eredményeim.

Arany érem

Szezon értékelés és pár jövőbeli izgalmas tervekről beszámoló  (pl. speciális edzés kialakítása) egy következő posztban hamarosan.