Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

Aloe vera: szépít, gyógyít

Az aloe vera több ezer éve segít az egészség megőrzésében. Már az ókori egyiptomiak is ismerték csodálatos hatását. Nagy Sándor katonái használták erejük visszanyerésére és sebeik gyógyítására, szépítő hatását pedig Kleopátra tette legendássá.

Mi is az aloe vera?

Az aloe vera a liliomfélék családjába tartozó, természetes körülmények között akár 75-120 cm magasra is megnövő, kaktuszhoz hasonló növény. Az aloenak kb. 250-300 fajtája ismeretes, ám ebből csak néhány rendelkezik gyógyító hatással. Ezért nagyon oda kell figyelni milyen aloes terméket vásárolunk. És az sem mindegy, hogy valami aloe tartalmú vagy aloeból készült.

A kereskedelemben az aloe növényt eredetileg az Alloin nevű rugalmas anyag gyártásában használták fel. Ez egy sárgás nedv, melyet sok éven keresztül hashajtó összetevőjeként használtak.

A növény összetétele a csodával határos módon megegyezik az emberi szervezet teljes megújulásához és öngyógyításához szükséges tápanyag-igénnyel és aránnyal (mesterségesen elő nem állítható arány). A szervezet máig sem egészen feltárt önjavító mechanizmusa a bőséges kínálatból, mint valamiféle “svédasztalról”, kiválasztja és a megfelelő helyre juttatja el a tápanyagokat, az aktuálisan szükséges mennyiségben. Túladagolás nem lehetséges, az adott pillanatban felesleges anyagok eltávoznak a szervezetből.

Az aloe több mint 200 biológiailag aktív hatóanyaga tisztít, méregtelenít, összetevői által sejtszinten táplál, pótolja a hiányokat, immunmodulátor hatása van, javítja a szervezet általános állapotát, csökkenti egyes egészségi problémák tüneteit és segít különböző betegségek gyógyításánál. Manapság egyre több daganatos betegség alkalmával visszafordította és/vagy megállította a sejtburjánzást. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, sejtépítő, segíti a szervezet megbomlott egyensúlyának helyreállítását. Harmonizál!

E csodálatos növény tartalmazza mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket, melyek szükségesek a szervezet egészséges működéséhez. Ez az egyetlen természetben található növény, amely B12 vitamint is tartalmaz.

A 89%-os stabilizált Aloe Vera Gél a fentieken túl 3 vegyület: a glukozamin-szulfát, kondroitin-szulfát és metil-szulfonil-metán (MSM) bélrendszerből való felszívódását és a célszervekhez való eljuttatását segíti elő. A Freedom Gél az aloe verán kívűl tartalmaz még Glukozamint, Kondroitint, Metilszulfanil-mentánt (MSM) és vitaminokat. Az izületvédelem pedig sportolók számára alapvető fontosságú. (Forever Freedom)

Hogyan lehet használni?

Kétféleképpen használhatod: belsőleg, azaz szájon át és külsőleg, a bőrön ill. nyálkahártyán keresztül.

Belsőleg alkalmazva: Az aloe vera géljét számtalan, belsőleg alkalmazható formában hasznosítják: iható aloét találunk 100%-os folyékony gélként és egyéb italokban (pl. gyümölcslevekben), illetve teaként; emellett létezik a piacon aloékapszula és ampulla is.

Vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt elsőrendű táplálékkiegészítő, valamint az immunrendszer, a gyomor és a béltraktus kiváló szabályozója. Aktiválja a vér- és nyirokkeringést, a vese, máj- és epehólyag-funkciókat. Enyhíti az artritiszes és reumás fájdalmakat, továbbá javítja a pszichés állapotot és a fizikai állóképességet.

Az Aloe Vera Gél kb. 200 különböző vegyületet tartalmaz, amelyek között 18 aminosav, közöttük 8 létfontosságú, valamint különféle vitaminok és ásványi anyagok találhatók. Sportolóknak, diétázóknak pedig a feszes izomzat és az egészség megtartásához létfontosságúak az aminosavak. (Forever)

Külsőleg alkalmazva: Az aloéból kivont friss gél ideális a külsőleg történő alkalmazásra, és erre az otthon termesztett növényt is fel tudjuk használni. A növény külső, húsosabb leveleiről éles késsel vágjunk le egy darabot, és szabadítsuk meg a külső bőrszövettől. A levél belsejében található víztiszta, kesernyés szagú és nyálkás gélállományt közvetlenül rákenhetjük a kezelendő bőrfelületre, melyet előtte tisztítsunk meg.

Védi, feszessé teszi a bőrt és egyensúlyban tartja a nedvek keringését. Javítja a vérkeringést, tisztít és fertőtlenít. Részt vesz a sejtmegújulásban, fiatalodásban. Az egyik legjobb olyan hatóanyag, amely mélyen behatol a szövetbe, így igen hasznos az olyan bőrsérülések gyógyításában, amelyek más módon nem kezelhetők. Erősíti, ápolja és védi a hajtövet, meggátolja a hajkorpásodást és a haj törékenységét.

Az aloe vera emellett rendelkezik azzal a képességgel, hogy úgy nedvesítsen, hogy közben nem zárja el az oxigén útját a bőr felé, mint más petróleum alapú, ember által előállított kémiai anyagok.

Négyszer olyan gyorsan szívódik be a szövetekbe, mint a víz.