Magamról ★ web: zelenij.hu, trxedzo.hu ★ e-mail: linda@zelenij.hu ★ facebook: facebook.com/edzesrefel

“A fit életmód szerelmese vagyok!” – Larissa Reis interjú

Larissa Reis

Mikor kezdted az edzéseket?

Már nagyon fiatal korom óta a sport és a fit életmód szerelmese vagyok. Szóval azt mondhatom nagyjából egész életemben sportoltam – edzőteremben, vagy a speciálisan brazil Jiu-Jitsu-t, ami régi nagy szenvedélyem és már barna öves vagyok.

Te vagy az egyik legismertebb nő a fitnesz iparban, milyen tanácsot adnál azoknak a fitnesz modelleknek vagy sportolóknak, akik szeretnének befutni a fitnesz világában?

Köszönöm a kedves szavakat. Egyértelműen a türelem és a kemény munka a legjobb barátod. Tarts a szemed a céljaidon és előbb vagy utóbb eljön a te időd. Ha mindig arra a tökéletes pillanatra koncentrálsz, akkor meg fogja adni a kellő lendületet hozzá.

Ha azt csinálod, amit szeretsz az már fél siker. Sose felejtsd el – mosolyogj és élvezd az életet.

Hallgatsz zenét edzés közben?

Nagyon szeretem a zenét, nem is megyek sehova nélküle, pláne nem edzeni.

Ezek a jelenlegi kedvenceim:

 1. Skrillex – Bangarang
 2. Deadmau5 – Ghosts N Stuff
 3. Kaskade – 4AM
 4. The Chemical Brothers – Chemical Beats
 5. Benny Benassi – Hi Friend
 6. The Crystal Method – Busy Child
 7. Crystal Castles – Vietnam
 8. Flo Rida – Good Feeling
 9. U2 – Beautiful Day
 10. Dirty Vegas – Days Go By

Hány tetoválásod van? Tervezel újabbakat?

Jelenleg 9 van. Nem tervezek újat, de ki tudja.

Larissa Reis

Hogy maradsz motivált?

A motivációm azokban az emberekben rejlik akik támogatnak engem, a pozitív energia és a szeretet teljesen feltölt – én úgy mondom ez az én titkos fegyverem.

A családomnak, a barátaimnak, a rajongóimnak, a szponzoraimnak hatalmas köszönet. Ez és az én soha nem adom fel hozzáállásom…erre van csak szükségem.

Melyik kardió edzés a leghatékonyabb szerinted?

Szeretem váltogatni a kardió edzéseimet – lépcsőzőgép, elliptikus tréner, futópad vagy csak futás a szabadban és boksz. Szeretek játszani az intenzitással is – a kemény és a normális tempó között. És időnként a Hot Yoga-t is beiktatom, ami aerob edzésnek is felfogható, segít a víztelenítésben ( ami verseny előtt külön jó)  és lazító hatású is. Próbáljátok ki!

Mesélj egy kicsit a divat vonaladról a Hardcories-ról.

Ez egy nagyon új dolog és sokat dolgoztam rajta. Mindig nagy sikere és kereslete volt a pólóimnak, szóval szerettem volna tovább vinni az álmomat és a küldetésemet, melynek üzenet a világbéke mindenhol és mindenkinek.

Szóval azoknak, akik követnek, akik úgy élnek mint én, akiknek hasonló a stílusuk, akik soha nem adják fel…na nekik van a Hardcories.

Ez több, mint egy márka, ez egy igazi életstílus…amely elvei (az én elveim) szerint mindig küzdenünk kell az álmainkért és sosem adhatjuk fel még, ha egyedül is vagyunk. Sosem szabad letörnünk, bármi is történjék. És mindig le kell győznünk önmagunkat, dacolva minden körülmények között. Minden lehetséges.

Nézd meg az oldalamon a webáruház részt az exkluzív ruhákért és  persze a dedikált posztereimért. Ja és világszerte vállalunk kiszállítást.

Larissa Reis

Hogy néz ki az étrended?

Napi 5-6 kisebb étkezés, ami mindig tartalmaz különféle fehérje forrásokat ( pl. sovány pulyka, csirkemell, tilápia, stb.), zöldségeket (pl. spárga, brokkoli, stb.), egészséges zsírokat (pl. mandula) és néhány étkezés tartalmaz alacsony GI szénhidrátokat is (pl. édesburgonya, zab, barna rizs). Én egész évben szeretek tisztán enni.

Számos nagyszerű fotóssal dolgoztál már és nagyszerű képeid vannak, mit javasolsz kezdő fitnesz modelleknek, akik a legjobbat szeretnék kihozni magukból egy fotózás alkalmával?

Imádom a fotózásokat és hálás vagyok, hogy sok nagyszerű művésszel dolgozhattam együtt. Számomra minden fotózás egy megvalósult álom.

Valóban úgy tekintek a fotózásra, mint egy művészetre, ami nagy szenvedélyem.

Először is azt tanácsolom tekintsd te is annak. Aztán pedig lazíts és légy egyedi. Képzeld azt, hogy egy másik világban vagy, a saját világodban, ahol bárki lehetsz, aki csak szeretnél lenni.

Nézz mélyen magadba és meglátod miről beszélek. Szeresd amit csinálsz és csináld, amit szeretnél, a többi majd jön magától.

Larissa Reis

Hogyan birkózol meg a kísértéssel, az édességekkel és a sós nasikkal?

Nem szoktam külön sózni az ételeimet, nagyon sokáig nem is szerettem. A kísértésekkel való küzdelem lényege az, hogy finom ételeket kell készíteni és akkor eszedbe se jut mást enni. Persze off-szezonban időnként csalok egy picit de ez minden.

Melyik a 3 kedvenc gyakorlatod?

Nagyon sok gyakorlatot szeretek. De talán a guggolás, az alkar támaszos popsi gyakorlat és a tricepsz rúddal.

Hogy néz ki az edzésterved?

Először is szögezzük le ez az edzésterv számomra  a legideálisabb, szóval lehet másnak egyáltalán nem lesz jó.

 1. nap: Láb/Vádli/Popsi és később  90 perc kardió;
 2. nap: Hot Yoga – 90perc és később még 45 perc kardió;
 3. nap: Váll/Mell/Tricepsz és később 90 perc kardió;
 4. nap: Hot Yoga – 90perc és később még 45 perc kardió;
 5. nap: Hát/Bicepsz és később  90 perc kardió;
 6. nap: Hot Yoga – 90perc és később még 45 perc kardió;
 7. nap: Pihenő

Larissa Reis

Vannak rövid és hosszútávú céljaid?

Én úgy gondolom, hogy a rövid távú célok jobbak, mert sok apró jutalmat és sikerélményt be tudunk gyűjteni, ami hosszútávon boldogabbá és motiváltabbá tesz.

Nagyon hálás vagyok, hogy az álmaimat élhetem és mindenért amiért megküzdöttem. Szeretnék tovább menni az utamon és terjeszteni az üzenetemet a világbékéről és a szeretetről.

Mire vagy a legbüszkébb?

Mindenre büszke vagyok amit elértem, a profi stáuszomra, arra, hogy én vagyok az első brazik sportoló, aki profi versenyt nyert az USA-ban és szponzorokat szereztem a kemény munkám és elhivatottságom által. És büszke vagyok arra, hogy nekem vannak a legjobb rajongóim a világon, a családomra és a barátaimra akik 100%-ban mellettem állnak.

Hogyan követed a fejlődésedet?

Őszintén szólva szerintem a legjobb módszer a fejlődés nyomon követésére a tükör. A tükör mindent megmutat, mire kell jobban odafigyelni, hol sikerült javítani, stb. Ha kipróbálod rájössz, hogy igazam van.

Larissa Reis

Kik a kedvenc sportolóid, fitnesz modelljeid?

Minden sportoló másképp inspirál, de el kell mondanom, hogy van néhány kedvencem, például a csapattársaim: Nathalia Melo, Stephanie Mahoe és Zack ‘King’ Khan. És persze a barátnőm Oksana Grishina és Monica Brant.

Milyen táplálék kiegészítőket szedsz?

A Nutrex termékeit használom.

Mit tanácsolsz azoknak a nőknek, akik úgy szeretnének kinézni, mint te?

Sose becsüld le a helyes táplálkozást, mert valószínűleg az a legfontosabb. Ne legyen ízetlen vagy unalmas a táplálkozásod. Kísérletezz új fűszerekkel, ízekkel, receptekkel.

Ne félj a rendszeres súlyzós edzésektől, mert nem leszel túl izmos, ha nem akarsz.

Végezetül pedig vedd körbe magad pozitív emberekkel, keress motiváló zenéket, sportolókat, álmokat ez mind segít végig menni az úton és türelmesnek lenni. Mindig tarts a célodon a szemed és küzdj érte keményen.

Forrás (fordítás): www.cutandjacked.com